De behandeling

 

Je kiest voor klassieke homeopathie wanneer je last hebt van lichamelijke of psychische klachten, die niet vanzelf weer overgaan. In principe zijn lichaam en geest prima in staat om zichzelf te herstellen. Denk aan het wondje aan je vinger, waar een korstje op komt en dat tenslotte vanzelf weer heelt. Soms is dit zelfherstellende vermogen verstoord. Dat kan zijn door erfelijke belasting, grote mentale of emotionele spanning, een verkeerd voedingspatroon, belasting door lichaamsvreemde stoffen (reguliere medicatie en vaccinaties) of andere oorzaken. Tijdens de behandeling luister ik naar je verhaal om te ontdekken hoe de klachten zijn ontstaan en waardoor je evenwicht is verstoord. Met een goed gekozen homeopathisch geneesmiddel kun je vervolgens dat evenwicht weer herstellen. Zo zal niet alleen je voornaamste klacht overgaan, maar zal je ook merken dat je meer energie krijgt, dat je beter in je vel zit en dat ook andere, minder belangrijke klachten herstellen.


Het eerste gesprek


Om dit te bereiken begint iedere behandeling met een uitgebreid gesprek. Ik stel hierin vragen en luister naar jouw verhaal. Zo krijg ik een goed beeld van de samenhang tussen de verschillende klachten en het ontstaan hiervan. Op basis van dit gesprek van ongeveer anderhalf uur kies ik het homeopathische geneesmiddel dat het beste bij je past. Dit geneesmiddel kun je meestal direct meenemen. Soms heb ik wat langer tijd nodig om het juiste geneesmiddel te bepalen. Ik stuur het dan na. Ongeveer een week na inname van het middel hebben we telefonisch contact om het effect te bespreken en eventueel de dosering aan te passen.

 

De vervolgbehandeling


Een tweede consult volgt na ongeveer zes weken. Dan kijken we samen naar het effect van het geneesmiddel op je klachten én op de rest van je welzijn. Zo kunnen bijvoorbeeld ook je energie en humeur intussen sterk verbeterd zijn. Zo’n tweede gesprek en eventuele vervolgconsulten duren maximaal een uur. Op basis van het effect van het geneesmiddel bepalen we samen of en hoe de behandeling wordt voortgezet.

 

Acuut en chronisch 

 

Bij acute klachten kan homeopathie snel en doeltreffend verlichting geven. Acute klachten zijn plotseling opkomende klachten als acute oorontstekingen, kolieken, koorts, kinderziektes, bronchitis, blaasontsteking, krampen, blessures en nog veel meer. Een acuut consult duurt tussen de 20-40 minuten. Bij kortdurende intense klachten kan een goed gekozen homeopathisch geneesmiddel binnen enkele minuten tot een dag verlichting brengen. Als je vaker last hebt van dezelfde terugkerende acute klacht, is het raadzaam om u via een constitutionele behandeling dusdanig te versterken dat de klachten niet meer zo frequent terug kunnen komen. 

Uiteraard kun je ook voor chronische klachten bij mij terecht. Hierbij wordt de totale mens behandeld, dus ook het patroon of de disharmonie achter de klachten. Een constitutionele verbetering hoort gepaard te gaan met een toename van energie, ontspanning en veerkracht.

Je kunt in de praktijk voor alle gezondheidsklachten terecht. Bij bijna alle ziektes en ongemakken kan homeopathie genezen, verlichting of herstel bieden.

 

Homeopathie en zwangerschap

 

In verwachting zijn van een kindje is een bijzondere tijd. Natuurlijk is het heerlijk als je vol levenslust, vitaliteit en vertrouwen van deze periode kan genieten. Soms spelen er echter klachten op die een grote belasting kunnen zijn in deze periode. 
Binnen de homeopathie heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van klachten rondom de zwangerschap en bevalling. Tijdens de zwangerschap kan homeopathie ondersteuning bieden bij tal van klachten, zonder dat er schadelijke bijwerkingen voor het ongeboren kindje zijn. Naast het behandelen van acute klachten is het ook mogelijk de moeder constitutioneel door deze bijzondere levensfase te begeleiden en door een constitutionele behandeling een mooie zwangerschap te bevorderen. Niet alleen voor fysieke klachten kun je bij mij terecht. Ook als er angst is voor de bevalling of als andere mentaal-emotionele klachten in de weg zitten om van deze bijzondere periode te kunnen genieten. 

Als homeopaat, moeder en vrouw ben ik dankbaar dat ik middels homeopathie vrouwen kan helpen om in hun kracht te staan tijdens de zwangerschap. Ik geloof sterk in de uitspraak van Shirley Ward: Healing Birth to Heal the Earth

Je kunt bij mij terecht voor klachten zoals zwangerschapsmisselijkheid, bekkeninstabiliteit, (rug)pijn, slapeloosheid, jeuk en huidklachten, oedeem, constipatie, aambeien, algehele vermoeidheid en angst voor de bevalling. Ook kan homeopathie tijdens het geboorteproces helpend en ondersteunend zijn, bijvoorbeeld bij voorweeën of een te trage ontsluiting. Neem gerust contact op om te bespreken wat homeopathie voor jou kan betekenen.

 

Homeopathie bij kinderen

 

Homeopathie is een natuurlijke vorm van genezen door het zelfherstellend vermogen te ondersteunen. Kinderen reageren over het algemeen snel op een homeopathische behandeling. In veel gevallen kan antibiotica worden vermeden. Mocht het nodig zijn dan verwijs ik altijd door naar de huisarts.

Veel voorkomende klachten kunnen goed homeopathisch behandeld worden zoals: aanhoudend huilen, kolieken, ontstekingen, een moeilijke start, gevolgen van een moeizame geboorte, spugen, spruw, problemen met drinken, darmkrampjes, slaapproblemen, diarree en veel meer.